Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Cherry liqour in glass on natural background. Selective focus

Ķiršu uzlējums

Sastāvdaļas
  • 0,5l degvīna 69%
  • 1 kg kirši ar kauliņiem
  • 1/2 gl cukurs
  • 3-4 krustnagliņas
  • 1 kanēļā standziņa
Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.

Pagatavošana

1
Ķiršus noskalot zem tekoša ūdens, apžāvēt un izņemt kauliņus. Stikla trauku piepildīt ar ķiršiem, aizvākot. Lielā katlā ieklāt dvieli vai drānas gabalu, novietot trauku, katlā ieliet ūdeni, uzvārīt un karsēt 5 minūtes. Atdzesēt.
2
Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, cukuru, degvīnu un aizvākot. Trauku novietot tumšā vietā un ik pa brīdim sakratīt.
3
Uzlējums ir gatavs pēc 4 nedēļām.
4
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni