Ķiršu uzlējums
Sastāvdaļas
- 0,5l degvīna 69%
- 1 kg kirši ar kauliņiem
- 1/2 gl cukurs
- 3-4 krustnagliņas
- 1 kanēļā standziņa
Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.
Pagatavošana
1
Ķiršus noskalot zem tekoša ūdens, apžāvēt un izņemt kauliņus. Stikla
trauku piepildīt ar ķiršiem, aizvākot. Lielā katlā ieklāt dvieli vai
drānas gabalu, novietot trauku, katlā ieliet ūdeni, uzvārīt un karsēt
5 minūtes. Atdzesēt.
2
Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas,
cukuru, degvīnu un aizvākot. Trauku novietot tumšā vietā un ik pa
brīdim sakratīt.
3
Uzlējums ir gatavs pēc 4 nedēļām.
4
Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!