Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Soup with meatball and vegetables

Koftas no jēra gaļas ar buljonu

Sastāvdaļas
  • 1 jauna jēra pakaļkāja
  • 2 lieli sīpoli
  • 1 maziņš sīpols
  • buntīte kinzas
  • 1 tējk.k. garam masala
  • GI sviests
  • sāls un svaigi malti piapri pēc garšas
Situācija ar koftām var būt līdzīga kā ar kijevas kotletēm... Iekšā sēdošais Gi sviests tā vien grib tikt ārā )))) Nu un šķīvī snaudošais buljons, kā likums, solidarizējas ar sviestu un arī vēlas izšļakstīties uz ēdāja smalkajām drēbēm. Ko iesākt? Cīņu ar koftu var uzvarēt vieglāk, ja ar asu nazi nogriezīsiet koftai augšu un ēdīsiet to, neripinot pa šķīvi. Arī buljons uzvedīsies mierīgāk.

Pagatavošana

1
Atkaulot jēra kāju, notīrīt plēvītes un sagriezt gaļu plānās šķēlītēs. Kaulu sacirst gabalos un likt katlā kopā ar gaļu. Pievienot 3 litrus ūdens un uzvārīt uz mērenas uguns. Nosmelt putiņas, samazināt uguni līdz minimumam un vārīt 1,5 - 2 stundas. Gatavo buljonu izkāst.
2
Katru gaļas šķēlīti ar gaļas āmuru kārtīgi izklapēt, līdz kamēr gaļa tuvojas gaisīgas maltās gaļas konsistencei (faktiski taisam malto gaļu, bet neizmantojot gaļas mašīnu). Nomizot un ļoti smalki sagriezt abus lielos sīpolus (var sablendēt). Kārtīgi sajaukt sasmalcinātos sīpolus ar jēra gaļu, apsegt un ievietot ledusskapī uz 30 minūtēm. Pēc tam pieberam sāli un piparus. Slapinot rokas ūdenī no gaļas un sīpolu masas izveidot lielas bumbas (vidēja ābola izmērā). Katrā bumbas viducī ielipinat gabaliņu GI sviesta. Kārtīgi aizlipināt spraugas (lai sviests neizmūk). Salikt gaļas bumbas katlā un pieliet buljonu. Katlā ielikt nenomizotu mazo sīpolu. Uzvārīt buljonu, samazināt uguni un vārīt apmēram 30 minūtes. Mazo sīpolu izņemt un utilizēt.
3
Koftas pasniedz ar buljonu, pārkaisītas ar sasmalcinātu kinzu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni