Lasis Balzamiko un apelsīnu glazūrā
Sastāvdaļas
- 2 laša filejas
- 1 ēd.k. rīvēta apelsīna miziņa
- 1 ēd.k. Balzamiko
- 1 tējk. medus
- sāls
- 2 apelsīna šķēlītes
- Mērcei:
- 3 ēd.k. apelsīna sula
- 1 ēd.k. Balzamiko
- 1/2 tējk. medus
- sāls
Viena no gardēžu iecienītākajām zivīm viennozīmīgi ir lasis. Tāpēc piedāvāsim vēl vienu šīs zivs pagatavošanas veidu.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Bļodā apvienot rīvētu apelsīna miziņu, etiķi, medu un sāli, samaisīt. Šājā mērcē ielikt filejas ar ādu uz augšu un marinēt 2 st,
2
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cept lasi līdz gatavībai, apm. 15 min.
3
Kamēr cepāslasi pagatavot mērci. Nelielā bļodiņā samaisīt visas mērces sastāvdaļas.
4
Lasi pasniedz ar mērci un apelsīna šķēlīti.