Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Līdaka cepta, dārzeņu marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 līdaka (1,5 kg)
  • 25 g milti
  • augu eļļa cepšanai
  • sāls
  • Marinādei:
  • 100g burkāni
  • 80g sīpoli
  • 150g tomātu biezenis
  • 25g pētersīļi
  • augu eļļa
  • zivju buljons
  • etiķis
  • lautu lapas
  • smaržīgie pipari
  • cukurs
  • sāls
Ir neskaitāmi veidi, kā pagatavot zivis. Šoreiz piedāvajam pagatavot līdaku dārzeņu marinādē, kas lieliski der kā uzkoda.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Notīrītu zivi sadala gabaliņos, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep uz pannas sakarsētā eļļā. Pēc tam zivju gabaliņus ar marinādi liek kārtām dziļākā traukā un atstāj vēsā vietā apmēŗam 6 stundas ievilkties.
2
Marinādi gatavo šādi: sarīvē skaidiņās burkānus, sagriež pētersīļus, liek sakarsētā eļļā un apcep. Tad pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus un turpina cept. Pusceptām saknēm pievieno tomātu biezeni, nedaudz buljonu, lauru lapas, piparus, pēc garšas pievieno etiķi, cukuru un sāli un visu savāra.

Pievienot komentāru

Uzkodas