Lieldienu kūka Bon Appetit
Sastāvdaļas
- 200 g Savojardi (Dāmu pirkstiņi ) cepumu
- 500 g saldās biezpiena masas
- 400 ml saldā krējuma
- 300 g tumšās šokolādes
Šī ir mūsu draudzenes pašizdomāta variācija par krievu pashu, bet krietni vienkāršāka.
Pagatavošana
1
Saldo krējumu uzputo. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Bezpiena masu puto un pakāpeniski pievieno
izkausēto šokolādi. Uzmanīgi iecilā biezpiena
un šokolādes masā uzputoto saldo krējumu.
2
Ja ir forma ar noņemamu malu, var veidot tajā.
Ja tādas formas nav, var ņemt jebkuru trauku,
kam mala ir 2-3cm augsta. Jāņem vērā,
ka šajā gadījumā kūku vajadzēs pasniegt šajā
traukā.
3
Gar formas malu vertikāli saliek cepumus. Lai
būtu to vieglāk izdarīt, formas vidū ieliek
pāris karošu saldās masas. Ar pirkstiem vai
karoti masu paspiež, tādejādi tā piespiedīs
cepumus pie malas. Pieliek vēl masu un sakārto
cepumus.
Lai kūka neizjuktu, to sasien ar lentīti.
Tad piepilda iekšpusi ar saldo masu. Gatavu
kūku liek ledusskapī vismaz uz astoņām stundām.
Dekorē ar marcipāna ziediņiem, oliņām, tauriņiem.
4
Biezpiena masai jābūt pabiezai. Ja tā būs pārāk
šķidra, spiedīsies cauri malām. Kad masa ir bieza, torti
veidot ir viegli.