Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Easter cake with decorated with butterfly and fresh flower

Lieldienu kūka Bon Appetit

Sastāvdaļas
  • 200 g Savojardi (Dāmu pirkstiņi ) cepumu
  • 500 g saldās biezpiena masas
  • 400 ml saldā krējuma
  • 300 g tumšās šokolādes
Šī ir mūsu draudzenes pašizdomāta variācija par krievu pashu, bet krietni vienkāršāka.

Pagatavošana

1
Saldo krējumu uzputo. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Bezpiena masu puto un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi. Uzmanīgi iecilā biezpiena un šokolādes masā uzputoto saldo krējumu.
2
Ja ir forma ar noņemamu malu, var veidot tajā. Ja tādas formas nav, var ņemt jebkuru trauku, kam mala ir 2-3cm augsta. Jāņem vērā, ka šajā gadījumā kūku vajadzēs pasniegt šajā traukā.
3
Gar formas malu vertikāli saliek cepumus. Lai būtu to vieglāk izdarīt, formas vidū ieliek pāris karošu saldās masas. Ar pirkstiem vai karoti masu paspiež, tādejādi tā piespiedīs cepumus pie malas. Pieliek vēl masu un sakārto cepumus. Lai kūka neizjuktu, to sasien ar lentīti. Tad piepilda iekšpusi ar saldo masu. Gatavu kūku liek ledusskapī vismaz uz astoņām stundām. Dekorē ar marcipāna ziediņiem, oliņām, tauriņiem.
4
Biezpiena masai jābūt pabiezai. Ja tā būs pārāk šķidra, spiedīsies cauri malām. Kad masa ir bieza, torti veidot ir viegli.

Pievienot komentāru

Kūkas