Makaroni ar tapenādi un tunci
Sastāvdaļas
- 250g makaroni
- 300g Mozzarella siers
- 2 bundž. tuncis savā sulā
- 1/2 citrons
- 100g olīvas bez kauliņiem
- 100g kaltēti tomāti
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 anšovs
- olīveļļa
Šī recepte iederas jebkura restorāna ēdienkartē, bet tajā pašā laikā ir tik vienkārši pagatavojama, ka ar to tiks galā pat iesācējs.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot nedaudz ūdens mērcei.
2
Patgatavot tapenādi. Kaltētus tomātus, olīvas, anšova fileju, ķiploka daiviņu sablendēt, pēc nepieciešamības pievienojot olīveļļu.
3
Makaronus sajaukt ar pagatavoto tapenādi un pēc nepeiciešamības pievienojot ūdeni, kurā vārījās makaroni.
4
Makaronus sakārtot porcijas šķīvjos. Pa virsu uzlikt tunča un siera gabaliņus un apslacīt ar citrona sulu.