Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Vegetable salad with pesto and parsley. Selective focus

Maljorkas dārzeņu salāti

Sastāvdaļas
  • 3 šķēlītēs sagriezti burkāni
  • 250 g izlobītu jauno zirnīšu
  • 250 g zaļo pākšu pupiņu
  • 2 varīti kartupeļi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 citrona sula
  • 200 ml olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Kas pirmais nāk prātā pieminot Spānijas virtuvi? Varētu būt olīvas, olīveļļa. Spānija kā nekā audzē 44% no visām pasaules olīvām. Un protams arī spāņu vīni. Bet tas ne tuvu nav viss. Īsts spānis brokasto trijos pēcpusdienā un pusdieno desmitos vakarā, dodot priekšroku smalkiem, jutekliskiem, saules piepildītiem ēdieniem. Šeit viena no spāņu virtuves aizgūta recepte.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus,zīrņus un pupiņas, katru atsevišķi, izvāra sālsūdenī gandrīz mīkstus. Ieber sietā un rūpīgi notecina. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Visus dārzeņus ieber bļodā un samaisa.
2
Gatavo majonēzi: olu dzeltenumus sablenderē ar citrona sulu, papilienam pievieno nedaudz olīveļļas. Nepārtraukti kuļot, pakāpeniski pielej atlikušo eļļu un turpina kult, līdz izveidojas stingra majonēze. Ja tā kļūst par biezu, pielej nedaudz remdena ūdens. Pieber sāli un piparus.
3
Dārzeņus sajauc ar majonēzi un pievieno sāli, piparus

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni