Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Opīša pīrādziņi

Sastāvdaļas
  • 1 gl. piens
  • 3 gl. milti
  • 6 ēd.k. olīveļļas
  • 1 paciņa sausais raugs
  • 2 tējk. cukura
  • Pildījumam:
  • 300g maltās gaļas
  • 150 g labi kūstošs siers
  • 1 ola
  • 2-3 ēd.k. pikantas tomātu mērces
  • baziliks
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pīrāgi. Tie tiek cepti vai visos nozīmīgos svētkos. Arī pīrāgu receptes katrai saimniecei sava un pat vairākas. Esam pieraduši pie vārdu salikuma "Omes pīrāgi". Bet šī recepte (mazliet gan koriģēta ) nāk no Opīša.

Pagatavošana

1
Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek siltā vietiņā.
2
Malto gaļu apcep pannā un atdzesē. Pievieno sarīvētu sieru, jēlu olu, tomātu mērci, sasmalcinātu baziliku, sāli un piparus pēc garšas.
3
Veido pīrādziņus, apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī līdz pīrādziņi kļūst zeltaini brūni.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi