Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasta Carbonara

Sastāvdaļas
  • 350g makaroni
  • 150g bekons vai krūtiņa
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100g Parmezāns
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Pasta Carbonara radās Romā ne tik sen - 20. gadsmita vidus. Šī pasta ir atradums steidzīgajiem - 10 min, ir gatavs! Turklāt satur mazāk kalorijas nekā slavenā māsa Pasta Bolognese. Tā kā mērces pamats ir olas, tad pacenšaties iepazīties ar kādu vistu vai nu tās saimniekiem ))) Otrs mērces pamats ir siers. Itāļu virtuves zinātāji iesaka izmantot vairākas siera šķirnes kopā. Piem, Pekorino un Parmidžano.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Vidēji lielā katlā uzvāra ūdeni ar nelielu olīveļļas daudzumu. Tajā liek makaronus un vāra aptuveni 8 min, līdz tie ir al dente. Kad makaroni ir gatavi, tos nokāš, bet neskalo.
2
Kamēr vārās makaroni, pannā apcep kubiņos sagrieztu gaļu. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves, piejaukt klāt 8-10 ēd.k. ūdens, kur vārījās makaroni un saberzt putriņā. Olu dzeltenumus saputot un pievienot siera mērcei.
3
Makaronus nekavējoties sajaukt ar mērci un ātri visu sajaukt. Pievienot apceptu bekonu un pēc garšas pārkaisīt ar sāli un pipariem.

Pievienot komentāru

Pastas