Puravu-ābolu salāti
Sastāvdaļas
- 1 puravs
- 1 ābols
- 3-4 cieti vārītas olas
- 150g turku/grieķu jogurts
- sāls, pipari
Puravu dzimtene ir Vidusjūras piekraste, tos ir audzējuši un pat apdziedājuši dzejā senie romieši. Tā seno romiešu dzejnieks Marks Valērijs Marciāls savās epigrammās rakstīja: ”Kam puravi garšo, lai ēd. Visu dārzeņu vidū tie ir veselīgāki, jo kuņģa sāpes dziedina.”
Pagatavošana 4 porcijas
1
Puravus nomazgā, olas noloba un sagriež.
2
Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē uz dārzeņu rīves. Ābolus sajauc ar jogurtu, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Traukā kārto pamīšus puravus un olas, katru kārtu pārlejot ar sagatavoto mērci.