Puravu-hurmas salāti ar šķiņķi
Sastāvdaļas
- 1 liela hurma
- 2 puravi
- 200g Čedara siera
- 200g kūpināta šķiņķa
- sauja valriekstu
- salātlapas
-  
- Mērcei:
- 1 tējk. franču sinepes
- 40ml baltvīna etiķa
- 150ml olīveļļas
- sāls un svaigi malti pipari
Salāti diezgan tradicionāli, bet hurma un neparasts pagatavošanas veids padara šos salātus īpaši interesantus un garšīgus. Hurmas sezona ir sākusies - gatavojam salātus!
Pagatavošana
1
Puravus nomazgāt no zemes, sagriezt smalkāk tikai balto daļu un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Iesaku garšai
pievienot lauru lapu, rozmarīna zariņu un vīna etiķi..
Puravus notecināt.
2
Pagatavot mērci. Etiķi ar putojamo slotiņu sajaukt ar šķipsniņu sāls
un sinepēm. Pakāpeniski, turpinot putot,
pievienot olīveļļu un putot tik ilgi, līdz veidojas viendabīga emulsija. Savienot gatavo mērci ar
puraviem un atlikt uz 5-10 min. Pievienot tur
pat sasmalcinātus valriekstus.
3
Šķiņķi un sieru sagriezt kubiņos vai kādā citā formā pēc izvēles un sajaukt ar puravu mērci.
4
Gatavus salātus sakārtot pa virsu salātlapām.
Hurmu sagriezt plānās šķēlītēs un izdekorēt ar tiem
salātus.