Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teļa gaļa ar tunča mērci

Sastāvdaļas
  • 600g teļa gaļas
  • 1 liels burkāns
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • lauru lapas
  • smaržīgie pipari
  • Mērcei:
  • 100ml saldais krējums
  • 100g tuncis savā sulā
  • 2 ēd.k. kaperu
  • sāls un svaigi malti pipari
Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un gardēžu novērtēti. Jebkuras tautas virtuvē ir ēdieni kuri rada asociācijas ar konkrētu valsti. Pieminot Itāliju prātā nāk dažādas pastas, picas, olīvas un protams vīni. Itālija pasaulei piedāvā ļoti daudzus oriģinālu ēdienu receptes, kas atspoguļo dažādo valsts reģionu vēsturi un brīžiem diezgan neordināru pieeju ēdienu pagatavošanā.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Katlā liek nomazgātu teļa gaļu, pievieno notīrītu un sagrieztu burkānu, nomizotu un sagrieztu divās daļās sīpolu, dilles, lauru lapas, piparus. Pievieno arī ķiploka daiviņas saspiestas ar naža plato galu un pārliet ar vārošu ūdeni. Vārīt gaļu apm. 1 stundu, līdz tā ir mīksta.
2
Garenā traukā ieliet saldo krējumu, 1 ēd.k. kaperus, tunci, sāli, piparus pēc garšas un sablendēt. Pašās beigās pievienot atlikušos kaperus.
3
Pasniedzot teļa gaļu pārlej ar mērci un klāt pasniedz mazos vārītos kartupelīšus.
4
Šo gaļas ēdienu mēdz pasniegt arī aukstu - gaļu pārliet ar mērci un ielikt ledusskapī uz 1 stundu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni