Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Lettuce salad with meat balls and nuts, selective focus

Salāti ar gaļas bumbiņām un ciedru riekstiem

Sastāvdaļas
  • 300g maltās gaļas
  • 150g dažādu salātu lapu
  • 75g kaltētu tomātu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • siers "Ķiplociņš"
  • baziliks
  • ciedru rieksti
  • eļļa
  • sāls un svaigi malti pipari
Kotletes - skan diezgan banāli? Un ja mēs piedāvājam uztaisīt mazas bumbiņas, pievienojot baziliku un kaltētus tomātus? Un tad vēl to visu pārkaisīt ar ciedru riekstiem? Nu jau cita lieta! Īsti gardēža cienīgi salāti!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kaltētus tomātus notecina no eļļas un smalki sagriež. 1/3 atliek salātiem, pārējo sajauc ar malto gaļu. Maltai gaļai pievieno smalki sakapātus ķiplokus, baziliku, sāli un piparus pēc garšas un kārtīgi visu samīca. No gaļas veido mazas bumbiņas apmēram rieksta lielumā.
2
Pannā uzkarsē eļļu un cep bumbiņas 4-5 minūtes ik pa brīdim pagrozot, kamēr bumbiņas ir brūnas.
3
Uz šķīvja sakārto salātu lapas, lielākas ar rokam saplūkā. Sakārto gaļas bumbiņas, pārkaisa ar ciedru riekstiem un atliktiem kaltētiem tomātiem. Pārlej ar eļļu, kas palika no tomātiem. Pa virsu pārkaisa ar sieru "Ķiplociņš".

Pievienot komentāru

Salāti