Salāti "Caprese"
Sastāvdaļas
- 400g krāsainie kiršu tomāti
- 400g siers Mozzarella
- baziliks dekoram
- Mērcei:
- 100g bazliks
- 50 g rīvēta Parmezāns
- 1 ķiploka daiviņa
- 5-6 ēd.k. olīveļļa
- 2 ēd.k. ciedru rieksti
- sāls
Caprese salātu nosaukums cēlies no Kapri salām. Šajos salātos obligātās sastāvdaļas ir mocarella, tomāti un baziliks. Taču saprotams, nelielas atkāpes gatavošanas niansēs ir pieļaujamas. Lai izdodas!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm. Lielākus tomātus sagriezt četrās daļās. Ja siers ir lielās bumbās, tad ar rokām saplūkāt mazākos gabalos.
2
Pagatavot mērci. Baziliku sablendēt ar oliveļļu, pievienot sieru, ķiploka daiviņu, riekstus (atstājot mazliet dekoram) un sāli pēc garšas un sablendēt vēlreiz.
3
Sieru un tomātus pārlikt salātu bļodā, pārliet ar mērci un uzmanīgi samaisīt. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un ciedru riekstiem.