sestdiena, 27. aprīlis

Salāti "Caprese"

Sastāvdaļas
  • 400g krāsainie kiršu tomāti
  • 400g siers Mozzarella
  • baziliks dekoram
  • Mērcei:
  • 100g bazliks
  • 50 g rīvēta Parmezāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 5-6 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. ciedru rieksti
  • sāls
Caprese salātu nosaukums cēlies no Kapri salām. Šajos salātos obligātās sastāvdaļas ir mocarella, tomāti un baziliks. Taču saprotams, nelielas atkāpes gatavošanas niansēs ir pieļaujamas. Lai izdodas!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus nomazgāt un sagriezt uz pusēm. Lielākus tomātus sagriezt četrās daļās. Ja siers ir lielās bumbās, tad ar rokām saplūkāt mazākos gabalos.
2
Pagatavot mērci. Baziliku sablendēt ar oliveļļu, pievienot sieru, ķiploka daiviņu, riekstus (atstājot mazliet dekoram) un sāli pēc garšas un sablendēt vēlreiz.
3
Sieru un tomātus pārlikt salātu bļodā, pārliet ar mērci un uzmanīgi samaisīt. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām un ciedru riekstiem.

Pievienot komentāru

Salāti