Pīrādziņi ar kūpinātām reņģēm
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- 700g miltu
- 10g sausa rauga
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējk. sāls
- eļļa fritēšanai
- zaļie salāti (pasniegšanai)
-  
- Pildījumam:
- 400g kūpinātas reņģes
- 2 burkāni
- 1 vidējs sīpols
- 2 lieli tomāti
- 1 citrona sula un miziņa
- sakapāti zaļumi
- sāls un pipari pēc garšas
Latvija pasaulē īpaši asociējas ar kūpinātām reņģēm. Un tas ir jauki, jo šī mazā kūpinātā zivtiņa patiesi ir ļoti garda un izmantošanas iespējas ļoti daudzveidīgas.
Pagatavošana
1
Izsijātus miltus sajaukt kopā ar cukuru un
raugu un pievienot 250ml silta ūdens.
Visu kārtīgi izmaisīt un apsedzot ar ieeļļotu
plēvi nolikt siltā vietā rūgšanai uz apmēram
1,5 stundām.
2
Reņģes notīrīt un izņemt asaciņas. Burkānus
sarīvēt uz rupjās rīves, sīpolus smalki
sakapāt, tomātus nomizot un izņemt sēkliņas.
Nelielā eļļas daudzumā apcept sīpolus līdz tie
ir caurspīdīgi. Pievienot burkānus un sautēt
visu kopā kādas 5 min. Pievienot tomātus,
zaļumus, citrona miziņu un sautēt vēl 10 min.
Pašās beigās pievienot sāli, piparus, zivi un
citrona sulu. Visu sajaukt, noņemt no uguns un atdzesēt.
3
Atsevišķā katlā uzkarsēt eļļu fritēšanai līdz
apmēram 160-180 grādiem. Ar karoti nokniebj
nelielus mīklas gabaliņus un liek eļļā.
Cep līdz pīrādziņi ir zeltīti-brūni. Gatavus
pīrādziņus izņem, saliek uz papīra dvielīša
lai notek liekie tauki.
Vēl siltus pīrādziņus ar nazi iegriež, pilda
katru pīrādziņu caur izveidoto caurumu. Pasniegt ar zaļiem salātiem.