Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Caramel sauce with cookes. Selective focus, shallow depth

Salted caramel

Sastāvdaļas
  • 300 g cukurs
  • 200 g skābais krējums
  • 20 ml ūdens
  • 5 g sāls
Šī karamele lieliski derēs kā piedeva pie pankūkām, saldējuma vai cepumiem. Vai kā sastāvdaļa tortēm un kūkām. Tikko tā ir gatava, karamele ir diezgan šķidra. Bet ja paturēsiet to pāris stundas ledusskapī, tā kļūs bieza.

Pagatavošana

1
Nelielā katliņā iebērt cukuru, pieliet ūdeni un pastāvīgi maisot, uzvārīt sīrupu. Uzkarsēt sīrupu līdz 127 grādiem (1-2 minūtes pēc vārīšanās sākuma). Noņemt katliņu no uguns. Maisot sīrupu lēnām tajā ieliet krējumu. Piebērt sāli. Masu uzkarsēt līdz 107 grādiem un tad atdzesēt. Gatavo karameli pārliet hermētiskā traukā un uzglabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Mērces