Sendviči ar salami desu
Sastāvdaļas
- 4 hotdoga maizītes
- 300g salami desa
- 150g siers Mozzarella
- 8 ēd.k. turku/grieķu jogurts
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 2 bunt. baziliks
- sāls
Salami ir konservēta gaļa – gan liesums, gan treknums, - kas iesālīta, nobriedināta, sasmalcināta dažādās raupjuma pakāpēs, atkarībā no receptes, atkal apstrādāta ar garšvielām un sāli un noturēta, tad sapildīta dzīvnieku zarnās un nogatavināta, līdz kļuvusi gluži sausa. /irlaiks.lv/
Pagatavošana 4 porcijas
1
No bazilika noplūkāt lapiņas un ielikt blenderī. Pievienot ķiploku,jogurtu un sablendēt. Pēc garšas pievienot sāli. Sieru un desu sagriezt plānās šķēlītēs.
2
Hotdoga maizītes sagriezt gareniski trijās daļās. Katru daļu apsmērēt ar bazilika-jogurta mērci. Liek kopā sendviču - uz apakšējās daļās sakāŗto desu, apsedz ar maizes šķēli un kārto siera šķēles, apsedz ar trešo maizes šķēli un saspiež visu kopā.
3
Lai maizītes labāk turās kopā, tām var uzlikt kādu slogu uz ~ 20 min.