Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Siltais alus kokteilis ar āboliem «Wassail»

Sastāvdaļas
  • 500ml tumšais "Latgales alus"
  • 2 āboli
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 ēd.k. kļavu sīrups
  • 1/4gl brūnais cukurs
  • 1/2 tējk. kanēlis
  • 1/4 tējk. ingvers
  • 1/4 tējk. muskatrieksts
Viens no populārakajiem alus kokteiļiem jau no 18. gadsimta - «Wassail» Ziemassvētku alus punšs ar ceptiem āboliem. To gatavoja no apdzedzinātiem āboliem, uzsildīta eila un pievienoja garšvielas. Nešaubieties, izmēģiniet šo recepti un lai silts prieks pavada jūs aukstā ziemas dienā! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ābolus kārtīgi nomazgāt, nomizot, sagriezt uz pusēm, izgriezt serdi, pārkaisīt ar 1 tējk. brūnā cukura un kanēli. Ābolu pusītes izcept cepeškrāsnī 180 grādos līdz āboli ir mīksti, apm. 20 min.
2
Ābolus saspaidīt ar dakšiņu, sajaukt ar alu. Pārliet katliņā, pievienot atlikušo cukuru, kanēļa standziņu, ingveru, musktriekstu un kļavu sīrupu un uz nelielas uguns dzērienu uzkarsēt.
3
Pasniedz uzreiz. Kamēr silts.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni