Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sotē no brieža gaļas ar apelsīniem un olīvām

Sastāvdaļas
  • 1 kg brieža fileja
  • 1 liels sīpols
  • 1 apelsīns
  • 1 pudele baltvīns
  • 2 timiāna zariņi
  • 150g olīvas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Briežu gaļa ir augstvērtīgs delikatešu produkts, ar unikālām funkcionālām īpašībām un uztura vērtībām tā ir līderis starp liellopu, cūku un putnu gaļu. Briežu gaļai piemīt hipoalerģiskas īpašības, salīdzinoši ļoti augsts dzelzs saturs un zems holesterīna līmenis.Turklat tā ir ļoti, ļoti garšīga.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Apelsīnu aplaucēt ar verdošu ūdeni un apžāvēt. Nogriezt pēc iespējas plānākā kārtā mizu un izspiest no apelsīna sulu.
2
Sīpolu nomizot un smalki sagriezt, ķiploku daiviņas saspiest ar naža plato galu. gaļu sagreizt palielos kubiņos.
3
Pannā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā gaļu no visām pusēm. Pievienot sīpolus, ķiplokus, timiāna zariņus, apelsīna miziņu, olīvas un sautēt, ik pa brīdim apmaisot, 15 min. Pievienot vīnu, apelsīnu sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, apsegt ar vāku un sautēt uz lēnas uguns 2 stundas.
4
Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni