Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Topinambūri cepti krāsnī ar timiānu

Sastāvdaļas
  • 500g topinambūru
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • pāris zariņi timiāna
  • olīveļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Jeruzālemes artišoks, zemes bumbieris, topinambūrs - tas viss ir viens dārzenis. Topinambūrs Eiropā parādījās tikai 17 gadsimtā un par to vispirms uzzināja franči no Topinambusa cilts. No šejienes arī nosaukums.

Pagatavošana

1
Topinambūri ir jānomazgā (uz tiem varētu būt smiltis), jāsagriež daiviņās un jāsaliek uz cepešpannas vienā kārtā.
2
Pārkaisīt ar sāli, pipariem, pārliet ar olīveļļu.
3
Saspiest ķiploka daiviņas vai sagriezt ripiņās un salikt uz topinambūriem, pa virsu uzliekam pāris timiāna zariņus. Liek cepties cepeškrāsnī.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni