Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru

Sastāvdaļas
  • 500g upenes
  • 250g avenes
  • 300ml sidrs ar vaniļas garšu
  • 200g cukurs ar pektīnu
Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra aromāts.

Pagatavošana

1
Upenes noņemt no kātiņiem un iebērt katlā. Pievienot avenes, sidru un uzvārīt. Samazināt uguni, uzlikt vāku. Vārīt uz mazas uguns apm. 40 min, kamēr ogas paliek mīkstas.
2
Piebērt cukuru un samaisīt, lai cukurs pilnībā izšķīst. Palielināt uguni un vārīt 5 min. Nosmelt putas un ievārījumu sapildīt tīrās sausās burkās, uzreiz hermētiski aizvākot.

Pievienot komentāru

Konservēšana