Upes forele "Butterfly"
Sastāvdaļas
- 2 upes foreles
- 1 citrons
- 3 ķiploka daiviņas
- dilles
- pētersīļi
- 3 ēd.k. rīvmaizes
- 3 ēd.k. eļļas
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Zivs gaļa satur vairāk cilvēka organismam tik nepieciešamo mikroelementu, nekā sauszemes
produktos. Zivīs ir daudz labo tauku un omega-3 taukskābes. Uztura speciālisti apgalvo, vismaz
vienu vai divas reizes nedēļā savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut zivis. Un galvenais -
tās taču ir tik garšīgas !
Pagatavošana 2 porcijas
1
Foreles nozvīņot, izgriezt žaunas, iegriezt gar
muguru un ar šķērēm vai nazi izgriezt lielo
asaku, neaiztiekot galvu un asti. Iztīrīt iekšas,
izskalot. Izklāt cepešpannu ar cepamo papīru vai folliju un uzlikt zivi, atverot kā grāmatu.
2
No citrona izspiest sulu. Dilles un pētersīļus
smalki sakapāt. Ķiplokus smalki sakapāt un
sajaukt ar sakapātiem zaļumiem un rīvmaizi. Pievienot eļļu un 1 ēd.k. citrona sulas. Visu sajaukt.
3
Zivij pa virsu uzlikt rīvmaizes-zaļumu masu un
cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī
apmēram 15-20 min.