Vista ar prjaņikiem
Sastāvdaļas
- 1 vista
- 1 sīpols
- 2 olas
- 1 vakardienas maizīte
- 30 g bekons
- 75 g medus prjaņiku
- 6 timiāna zariņi
- sāls, pipari pēc garšas
Šī patiesi ir ļoti interesanta un garšīga ēdiena recepte.Par vistu droši vien īpašu jautājumu nav. To esam pieraduši pildīt gan ar āboliem, bumbieriem un dārzeņiem.Šajā receptē vista tiek pildīta ar prjaņikiem.Vēsture vēsta, ka prjaņiki Krievijā bija cieņā jau IX gadsimtā. Tos gatavoja no rudzu miltiem, medus un ogu sulām.Turklāt medus šajā maisījumā bija gandrīz vai puse salīdzinot ar visām pārējām sastāvdaļām. Prjaņiks ir sava veida slāvu piparkūka. Kam pirmajam ienāca prātā doma vistu piepildīt ar prjaņikiem vēsture klusē. Bet ēdiens patiesi ir garšīgs. Pamēģiniet.
Pagatavošana
1
Pildījumam sīpolus nomizot un sagriezt kubiņos.
Bekonu sagriezt plānās strēmelītēs. Pannā apcept
bekonu līdz tas ir kraukšķīgs, pievienot
sīpolus un sautēt visu kopā vēl minūtes 5.
Vakardienas maizīti un prjaņikus sagriezt mazos kubiņos.
Visas sagatavotās sastāvdaļas sajaukt kopā ar
olām, pievienot sāli, piparus un timiāna
lapiņas.
2
Vistu nomazgāt, nosusināt, ierīvēt ar sāli un pipariem. Piepildīt vistu ar pildījumu, vistu aizšūt.
Kājas un spārniņus sasiet ar diegu.
Vistu uzlikt uz restēm, apakšā zem restēm
novietot cepešpannu ar ūdeni. Cept iepriekš
uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 1,5 st.,
atkarība no vistas lieluma, līdz vista ir gatava.
Ja ir nepieciešams, pannā ik pa brīdim pieliet
ūdeni.
3
Vistu izņemt no cepeškrāsns, mazliet atdzesēt
un sagriezt. Pildījumu sagriezt un
pasniegt kopā ar vistu. Šķidrumu no cepešpannas
vai izmantot mērces pagatavošanai.