Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļie salāti ar ceptu sieru

Sastāvdaļas
  • 200g siers
  • 200-250g dažādu salātu lapas
  • 2 svaigi timiāna zariņi
  • 2 ēd.k. balzāmetiķis
  • rīvmaize
  • eļļa cepšanai
  • sāls,svaigi malti pipari
Siers ir viens no daudzveidīgākajiem produktiem garšas, izgatavošanas tehnoloģijas un konsistences ziņā. Neviens nevar precīzi pateikt, cik tad īsti ir sieru šķirņu. Un tieši tāpat ir ar siera izmantošanas variācijām. Šoreiz iesakām pagatavot veselīgus un gardus salātus.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Zaļumus noskalot un apžāvēt. Sieru sagriezt kubiņos, salikt traukā. Pievienot timiāna lapiņas un eļļu. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 2 stundām.
2
Sieru izņemt no marinādes un apviļāt rīvmaizē. Ātri apcept pannā, līdz rīvmaize kļūst zeltaini brūna.
3
Lielā bļodā saplūkātas salātu lapas sajaukt ar etiķi un marinādi, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Salātus sakāŗtot šķīvjos, pa virsu dekorējot ar apceptu sieru.

Pievienot komentāru

Salāti