Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

Sastāvdaļas
  • zirņu piku masa
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 asais čili pipars
  • 4-5 ķiploku daiviņas
  • 1 ēd. k. olīveļļas 2 ēd.k.sviesta
  • 2 ēd.k. tomātu pastas
  • eļļa fritēšanai
  • 1 ēd.k. sakapātu pētersīļu
Etiopiešu nacionālās virtuves ēdieni zināmā mērā ir līdzīga Latviešu virtuvei. Šoreiz zirņu pikas. Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas, ko ēst. Katrā maltītē galdā tiek likts vismaz viens ass un viens maigs ēdiens.

Pagatavošana

1
No zirņu piku masas taisa bumbiņas un atstāj uz pusstundu uz dēlīša apžūt.
2
Sīpolus, burkānus un ķiplokus notīrīt un sagriezt kubiņos. Katliņā izkausēt Zelta sviestu un apcept tajā dārzeņus. Pievienot tomātu pastu un pāris minūtes pasautēt. Pieliet 400ml ūdens vai buljona un vārīt 30 min līdz burkāni ir gatavi.
3
Katliņā uzkarsēt eļļu līdz 175 grādiem. Zirņu pikas uzmanīgi apcept līdz brūnai garoziņai un salikt uz papīra dvielīšiem, lai notek liekie tauki. Burkānu mērcei pievienot sāli, piparus un smalki sagrieztu čili piparu. Pārlikt tur zirņu pikas un atstāt uz pāris minūtēm, lai ievelkas.
4
Pasniedz ar smalcinātiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni