Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zutis zaļajā mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 zutis (apm. 500g)
  • 50ml etiķis
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • ciedru rieksti
  • 2-3 baltmaizes šķēles
  • 20g pētersīļu
  • 2 krustnagliņas
  • safrāns (3-4 diedziņi)
  • smaržīgie pipari
  • 2-3 ēd.k. olīveļļas
  • sāls
Gardais un treknais zutis ir iekarojis savu vietu delikatešu topa augšgalā. Grūti pat iedomaties, ka zutis kādreiz nebija mākslīgi audzēta zivs, bet gan dzīvnieks, kura vārdā nosaukta Ogre (krievu valodā zutis ir ugorj), Ungurmuiža un Ungurezers (lietuviešu valodā zutis ir ungurys).Šobrīd gardēži ir spiesti maksāt par zuti vairāk, kā par gaļas kilogramu. Bet varbūt kādreiz ir vērts palutināt savas garšas kārpiņas?!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Svaigam zutim no griezt galvu un iztīrīt iekšas. Novilkt ādu, aptinot roku ar dvieli (lai neslīd un to var pieturēt) un sagriezt apm. 5 cm lielos gabalos.
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiploku daiviņas, safrānu, krustnagliņas, piparus, 3-4 pētersīlu zariņus 2-3 minūtes. Pievienot sagrieztu gabaliņos zuti un nedaudz apcept. Pieliet etiķi un 1 glāzi ūdens, apsegt ar vāku un sautēt apmēram 10 minūtes.
2
Maizi iemērkt ūdenī, nospiest lieko šķidrumu un sablendēt kopā ar ciedru riekstiem, atlikušajiem pētersīļiem, apceptu ķiploku un 3-4 ēd.k. mērces no zivs.
3
Sautētu zuti pasniedz ar zaļo mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni