Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Biezpiena sacepums ar mellenēm

Sastāvdaļas
  • 180g biezpiens
  • 75g zeltainais cukura sīrups
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. milti
  • 1/2 citrona rīvēta miziņa
  • 100g mellenes
  • sviests
  • pūdercukurs
Mellenes ir bagātas ar anticianīniem – pašiem spēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem, kas cīnās ar organisma novecošanu. Melleņu sezonā ieteicams apēst vismaz 50 gramus melleņu dienā. Gatavojam!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olas uzputot ar cukura sīrupu. Pievienot biezpienu, rīvētu citrona miziņu un uzputot vēlreiz. Turpinot putot pievienot miltus.
2
Divas mazākas vai vienu lielāku keramiskas karstumizturīgas formas iesmērēt ar sviestu un ieliet tajās biezpiena masu. Uzbērt masai pusi no ogām un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 min.
3
Gatavu sacepumu izdekorēt ar atlikušajām svaigām mellenēm un pārkaisīt ar pūdercukuru.
4
Avots-http://maria-kitchen.livejournal.com

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm