Cūkgaļas rulete ar pistācijām
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
-  
- Pildījumam:
- 70g pistācijas bez čaumalām
- 70g Parmezāna siers
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- pētersīļi
- 2-3 ēd.k. ūdens
- sāls un svaigi malti pipari
Gandrīz katrs kurš nogaršojis pistācijas zin - šie rieksti labi garšo ar alu vai vīnu, bet tas nav viss. Pistācijas lieliski sader ar dažādiem cepešiem un gaļas ēdieniem.
Pagatavošana
1
Riekstus smalki samalt ar blendera palīdzību.
Tur pat pievienot pētersīļus, olīveļļu, ķiplokus,
sieru un ūdeni. Sanāk mērce līdzīga pesto.
2
Gaļu sagriezt tā, lai varētu satīt ruletē.
Pa visu laukumu vienmērīgi izsmērēt zaļumu mērci
un uzmanīgi satīt ruleti. JA nepieciešams, apsiet ar kulināro diegu.Gaļu novietot uz cepešpannas un
cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī
apm. 50 min. Pēc 30 min. sākt pārbaudīt un ik pa brīdim apliet gaļu ar sulu, kad izdalās.
Izņemt no cepeškrāsns, apsegt ar foliju un ļaut, lai nostāvās.