Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorada ķiploku mērcē

Sastāvdaļas
  • 2 doradas
  • 1 ķiploka galviņa
  • 150ml 10% saldā krējuma
  • 40g dilles
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai
Dorada pamatoti tiek uzskatīta par vispopulārāko Vidusjūras zivi - pateicoties tam, ka tā ir viegli pagatavojama un ļoti garšīga.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ķiplokus notīrīt, sagriezt ripiņās un apcept 1 ēd.k. eļļas. Pārlikt bļodiņā.
2
Zivi notīrīt no zvīņām, izķidāt, nogriezt galvu un spuras. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept zivis 4-5 min. no katras puses. Pārliet ar saldo krējumu, pievienot ceptos ķiplokus, smalki sakapātas dilles, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Samazināt uguni, apsegt ar vāku un sautēt zivis vēl 5 min.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni