Dzirkstošais augļu deserts
Sastāvdaļas
- 1l limonāde (gāzēts citronu dzēriens)
- 1/2 arbūzs
- 3 persiki
- 3 nektarīni
- 5-6 plūmes
- ledus
Šīs receptes ideja nāk no tālajiem Padomju laikiem, kad restoranos šādu desertu pasniedza kā īpaāu eksotiku. Saprotams, šai receptei ir dažādas variācijas - ja desertu pasniedz pieaugušajiem, bezalkoholisko limonādi var aizstāt ar šampanieti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Arbūza mīkstumu izgriezt ar karoti, atbrīvot no sēkliņām. Persikus, plūmes un nektarīnus sagriezt daiviņās.
2
Tukšā arbūza mizā ielikt augļus, arbūzu, parliet ar limonādi un pievienot ledu.
3
Pasniegt atdzesētu.