Fritētas salakas
Sastāvdaļas
- 500 g salaku
- 5 ēd.k. milti
- eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
Lieliska uzkoda. Tā zivju ēdienu cienītājus iepriecinās gan karstā veidā, gan arī auksta. Pie šīs zivs lieliski iederēsies zaļie dārzeņu salāti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Salakas iztīra, noskalo un nosusina papīra dvielī vai salvetē.
2
Dziļā bļodā sajauc miltus, sāli un piparus. Apviļā miltu maisījumā salakas, tā - lai katra zivs būtu pilnībā noklāta ar miltiem. Cep kārtīgi uzkarsētā eļļā, līdz zivis kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
3
Gatavās zivis noliek uz papīra dvieļa, lai notek liekie tauki.