Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaļa kažokā

Sastāvdaļas
  • 700g maltās gaļas
  • 300 g šampinjoni
  • 1 sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 75g sviests
  • zaļumi
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 saldētās kārtainās mīklas lapas
  • ola apsmērēšanai
Nu ko te piebilst? Sātīgs un garšīgs pīrāgs.

Pagatavošana

1
Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt un apcep sviestā. Sagriezt šampinjonus un pievienot tur pat pannā. Visu kopā sautēt apmēram 7-10 min.
2
Mazliet atdzesēt un iejaukt maltā gaļā. Pievienot sāli, piparus, sakapātus zaļumus un visu kārtīgi sajaukt. Minūtes 10-15 nolikt nostāvēties.
3
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kārtaino mīklu atkausēt. Salikt mīklas loksnes kopā tā, lai viena loksne nosegtu otru apmēram 2 cm. Mīklu izrullēt.
4
Uzlikt malto gaļu un mīklas malas augšpusē saspiest kopā, nogriežot lieko mīklu nost. No mīklas atlikumiem izveido dekoru.
5
Izdurt mīklā mazus caurumiņus, lai nāk ārā karstais gaiss un cept cepeškrāsnī līdz brūnai garoziņa apmēram 30 min.
6
Pasniegt var ar dārzeņiem vai zaļiem salātiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni