Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Grilled salmon with couscous and sauce, selective focus

Grilēts lasis ar pērļaino kuskusu

Sastāvdaļas
  • 2 laša filejas
  • 100g pērļainais kuskus
  • 100g grieķu jogurts
  • 2 paprikas
  • pētersīļi
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1/2 citrona miziņa
  • 2-3 cm ingvera saknes
  • sāls, svaigi malti pipari
Šodien kuskuss ir pamatēdiens Tunisijā, Marokā, Alžīrā, to var sastapt arī sicīliešu un turku virtuvē. Par kuskusa dzimteni uzskata Ziemeļāfriku, bet nu tas nopērkams arī mūsu platuma grādos. Gatavosim!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Kuskusu novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Papriku sagriezt uz pusēm, izgriezt sēklas un sagriezt kubiņos. Pētersīļus smalki sakapāt. Kuskusam pievienot eļļu, sagrieztu papriku, pētersīļus, citrona sulu un sāli, piparus pēc garšas.
2
Laša fileju pārkaisa ar sāli un pipariem un cep uz gril-pannas 2-3 minūtes no abām pusēm.
3
Jogurtu sajauc ar rīvētu citrona miziņu, ingveru un pievieno pēc garšas sāli un piparus.
4
Uz šķīvja liek kuskusa salātus, pa virsu liek laša fileju un pārlej ar jogurta mērci. Dekorē ar sagrieztiem lokiem.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni