Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kramblis ar asinsdesu

Sastāvdaļas
  • 400 g asinsdesiņas
  • 3 āboli
  • 30 g sviesta
  • 2 ēd.k. sasmalcinātu riekstu
  • &nbsp
  • Drupačām:
  • 50 g miltu
  • 50 g riekstu
  • 30 g sviesta
  • sāls
Asinsdesas ir sens ēdiens, bet kura tauta pirmā cūku bēres svinēdami iedomājās to pagatavot, grūti teikt. Pastāv versija, ka par asinsdesu pagatavošanas recepti mums jāpasakās antīkās Atēnas smalkajiem pavāriem, kuri senos laikos tās gatavoja no vēršu asinīm. Vāciešiem šīs desas saucas Blutwurst. Receptūra visā pasaulē gaužām līdzīga - asinis sajauc ar vārītiem miežu putraimiem, sīpoliem un dažādām garšvielām. Tad sapilda cūku zarnās, novāra un pasniedz ēdājiem. Šajā receptē asinsdesu izmantojam kā uzkodu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Desiņas sagriezt ripiņās un apcept sviestā.
Ābolus nomizot, iztīrīt un sagriezt plānās šķēlītēs un apcept sviestā 3-4 min.
Drupačām miltus sajaukt ar sviestu, sāli un sasmalcinātiem riekstiem.
2
Formiņas iesmērēt ar sviestu. Sakārtot pašā apakšā desu ripiņas, apceptus ābolus un riekstus. Pārkaisīt ar drupačām un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 20 min.
3
Avots - laperla-foto.livejournal.com/

Pievienot komentāru

Uzkodas