Marinēts siers
Sastāvdaļas
- 500 g Krievijas siera
- 1 ķiploka galviņa
- 1 čilī pipars
- 1 ēd.k. rupji saberztu garšvielu (koriandrs, smaržīgie pipari)
- pāris timiāna vai rozmarīna zariņus vai 1 ēd.k. kaltētā veidā
- augu eļļa bez smaržas
Šajā receptē var izmantot arī kazas sieru. Sieru vislabāk ņemt izteikti caurumotu un vidēji mīkstu.Eļļu labāk izmantot parasto augu, jo olīveļļa ilgi stāvot ledusskapī paliek duļķaina un atslāņojas. Recepte domāta 1l lielam traukam.
Pagatavošana
1
Sieru sagriezt kumosiņus vienam kodienam. Garšas pastiprināšanai pāris ķiploka daiviņas var
izlaist caur presi. Piparus iztīrīt un sagriezt.
Tālāk viss skaisti jāliek traukā pamīšus, lai
starp siera kumosiņiem būtu garšvielas. Trauku
liek ledusskapī līdz nākamajai dienai. Šādā
veidā siers var glabāties diezgan ilgi un eļļu
vēlāk var izmantot salātos.
Glabāt ledusskapī.