Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Scrambled egg in eggshell, selective focus

Omlete olu čaumalā

Sastāvdaļas
  • 8 olas
  • 1/4 glāzes saldā krējuma
  • 4 ēd.k. sviesta
  • sāls un svaigi malti pipari
  • zaļumi
Par omletēm un to izcelsmi esam rakstījuši gari un plaši skatīt rakstu. Tāpēc šoreiz bez gara ievada. Šādi omleti mēdz gatavot angļi un šādi pagatavotu omleti tie dēvē par "scrambled eggs".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Olu uzmanīgi pārsist olas augšējā daļā un saturu ieliet bļodiņā. Olu čaumalas kārtīgi izmazgāt no iekšpuses vai arī (ja neesat pārliecināts par olu izcelsmi) tās var novārīt 5 minūtes un nolikt apžūt ar atvērto galu uz leju.
2
Olas uzputot ar dakšiņu, pievienojot saldo krējumu, pēc garšas sāli un piparus. Pannā izkausēt sviestu, ieliet olu maisījumu. Cept olu, ik pa brīdim apmaisot, lai veidojas gabaliņi.
3
Olu kulteni salikt pa olu čaumalām. Dekorēt ar zaļumiem. Šādu olu var pasniegt gan kā uzkodu svētku galdam dekorējot ar ikriem vai lasi, gan brokastīs, pasniedzot klāt tostmaizes.

Pievienot komentāru

Uzkodas