Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Pizza with tomato sauce, pepperoni and cheese, selective focus

Pica ar pepperoni

Sastāvdaļas
  • Picas pamatnei:
  • 1 gl. kviešu milti
  • 100ml ūdens
  • 6 g rauga
  • 1 ēd.k. eļļas
  • sāls
  • &nbsp
  • Tomātu mērcei:
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēd.k. eļļas
  • 200g konservētu tomātu
  • 2 ēd.k. tomātu pastas
  • 1/2 tējk. kaltēts baziliks
  • 1/2 tējk. kaltēta raudene
  • 1 tējk. picas garšvielas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • &nbsp
  • Pildījumam:
  • 200g pepperoni desas
  • 300ml rīvēts siers
Universāla picas pamatne, kas derēs jebkurai picai, pārlocītai picai, pīrādziņiem. Pamatne sanāk ļoti plāna un pēc cepšanas kraukšķīga.

Pagatavošana

1
Ūdeni mazliet uzsilda - apm. 37 grādi. Raugu sasmalcina un iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pievieno pārējo ūdeni, sāli un eļļu. Iestrādā lielāko daļu miltus. Mīklu liek uz darba virsmas un iemaisa atlikumu.

Mīklu sadala vienādās daļās. Izveido lielas bumbas, uzklāj dvieli, kas apkaisīts ar miltiem un raudzē aptuveni 30 min.
2
Pa to laiku sagatavo tomātu mērci un pildījumu. Nomizo un smalki sasmalcina sīpolu un ķiploku. Sautē eļļā, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno konservētus tomātus, pielej nedaudz ūdens. Iemaisa tomātu pastu un garšvielas. Lai garša būtu izteiksmīgāka var pievienot 1/2 tējk. cukura. Mērci vāra uz nelielas uguns 25-30 min, tad atdzesē.
3
Izveltnē apaļas picas pamatnes aptuveni 24 cm diametrā un liek uz ietaukotas plāts.

Picas pamatni apziež ar tomātu mērci un pārkaisa ar sieru. Malas neapkaisa, tad tās pēc cepšanas būs kraukšķīgas. Desas šķēlītes kārto uz picas pamatnes. Pārkaisa ar sieru un apslaka ar olīveļļu. Picu cep 10-15 min. 220 grādos, lai picas mikla būtu kraukšķīga.

Pasniedz nekavējoties!

Pievienot komentāru

Picas