Ziedkāposts ar sieru un rīvmaizi Kreiceru gaumē
Sastāvdaļas
- 1 ziedkāposts (700-800g)
- 150g rīvmaize
- 75g sviests
- 30g rīvēts Parmezāns
- zaļumi
Šī ziedkāpostu pagatavošanas recepte ir ļoti sena. Mums to pavēstija kāda vecmāmiņa, kurai savukārt to bija stāstījusi viņas vecmāmiņa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Ziedkāpostu sadalīt ziedos un novārīt sālsūdenī līdz gatavībai. Ūdeni notecināt.
2
Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā rīvmaizi. Pievienot sieru un smalki sakapātus zaļumus.
3
Ziedkāpostus pārlikt lielā dziļā traukā un pārkaisīt ar rīvmaizi.
4
Pasniedz kā piedevu gaļai vai kā pamatēdienu.