piektdiena, 26. aprīlis
Stuffed zucchini flower on plate. Selective focus

Pildīti kabaču ziedi

Sastāvdaļas
  • 12 kabaču ziedi
  • 1 liela ola
  • 100g rikotta
  • 30g rīvēts Parmezāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 100ml gāzēts ūdens
  • 3/4 tējk. sāls
  • baziliks
  • 60g milti
  • eļļa fritēšanai
Daudzās zemēs kabaču ziedi tiek uzskatīti nu jau par tradicionālu vasaras ēdienu. Kabaču ziedus var nopirkt vai jebkurā supermārketā safasētus, gluži kā papriku vai redīsus. Parasti tiek izmantoti vīriešu dzimtas ziedi. Bet droši var izmantot arī sieviešu ziedus, kuriem galos ir mazi kabacīši. Ēšanai izmanto neatvērtus ziedus. Tradicionāli tos pilda ar siera masu un cep lielā eļļas daudzumā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sarīvētus sierus, smalki sakapātu baziliku, olu un sāli sajauc kopā līdz viendabīgai masai. Masu pārliec vai nu konditoru maisiņā, vai nu plastmasas maisiņā un nogriez tam stūrīti.
2
Ziedus notīri, nogriezt kātus un atver pašas ziedlapiņas. katru ziedlapiņu piepildi ar siera masu un mēģini lapiņu aizvērt atpakaļ ciet.
3
Sajauc kopā miltus ar ūdeni. Ziediņus iemērc šajā mīklā un ātri ielikt iepriekš uzkarsētā eļļā.
4
Fritē 1-2 min. iepriekš uzkarsētā eļļā, ar šūmkaroti izņem ārā un pārliec uz papīra dvielīša, lai notek liekie tauki. Pasniedz siltus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni