Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildīti sīpoli vīna mērcē

Sastāvdaļas
  • 4 sīpoli
  • 300g maltā gaļa
  • 100g vārīti rīsi
  • 150g skābs krējums
  • 1/4l gaļas buljons
  • 1/2l vīna
  • 1 ola
  • 2 krustnagliņas
  • 1 anīsa zvaigznīte
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. sakapāts majorans
  • sāls un svaigi malti pipari
Armēņu virtuve tiek uzskatīta par vissenāko virtuvi Kaukāzā. Ir arī vērts uzsvērt, ka armēņu ēdienu sagatavošana ir salīdzinoši sarežģīts un laikietilpīgs process. Tomēr, ne visi ēdieni ir tik sarežģīti - piemēram, šie pildītie sīpoli!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus nomizo, ieliek katlā citu pie cita un pārlej ar vīnu, pievieno anīsu, krustnagliņas. Uzvāra, uzliek vaku un uz mērenas uguns sautē 15 min. Sīpolus izņem no katla un mazliet atdzesē. Izņem arī krustnagliņas un anīsu.
2
Nomizotus ķiplokus smalki sakapā un samaisa ar malto gaļu, rīsiem, olu, 1 ēd.k. majorānu, sāli un pipariem. Ar karoti izdobj sīpolus, atstājot tikai divas ārējās kārtas, un piepilda ar malto gaļu. No atlikušās gaļas izveido mazas frikadeles.
3
Vīna novārījumu uzvāra kopā ar buljonu, ieliek pildītus sīpolus un pievieno frikadeles. Uzliek vāku un uz lenas uguns sautē apmēram 20 minūtes.
4
Mērcē iemaisa skābo krējumu. Noņem no uguns, pieber sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pārkiasa ar atlikušo majorānu.
5
Avots - "Pasaules virtuve"

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni