Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pīrāgs "Krupis aliņā"

Sastāvdaļas
  • 8 desiņas
  • 4 zariņi rozmarīna
  • 2 sarkani sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 6 ēd.k. balzametiķis
  • 20g sviests
  • olīveļļa
  • Mīklai:
  • 285ml piens
  • 115g milti
  • 3 olas
  • 2 ēd.k. sinepes
  • sāls un svaigi malti pipari
Vienkāršs, silts, labs mājas ēdiens - desiņas mīklā, ko angļi mīļi dēvē par "krupi aliņā". Šo ēdienu mēs noskatījam no pasaulslavenā pavāra Džeimija Olivera. Kā viņš apgalvo, šis ir tas gadījums, "kad mēs dzīvojam lai ēstu"! )))) Džeimijs piedāvā klāt pasniegt kartupeļu biezputru vai salātus, bet mēs uzskatām, ka sīpolu mērci noteikti vajadzētu pagatavot vairāk, jo kopā ar sīpolu mērci "krupis aliņā" kļūst par vienreizēju maltīti!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Visas mīklas sastāvdaļas sajaukt kopā un nolikt mīklu nostāvēties.
2
Karstumizturīgā formā ieliet eļļu un ievietot formu uzkarsētā līdz 220-230 grādiem cepeškrāsnī. Zem formas novietot paplāti, ja nu gadījumā mīkla vēlāk ies pāri. Kad eļļa ir kārtīgi uzkarsusi, formā ielikt desiņas un formu vēlreiz ievieto cepeškrāsnī, kamēr desiņas ir apcepušās zeltainas. Pievienot rozamrīna zariņus un ieliet mīklu. Formu uzmanīgi ielikt atpakaļ cepeškrāsnī un cept vēl kā minimums 25 minūtes (nevērt vaļā durtiņas!). Formu izņemt āra, kad mīkla kļuvusi brūna un kraukšķīga.
3
Mērces pagatavošanai sīpolus un ķiplokus nomizot un sagriezt, apcept sviestā līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot etiķi, mazliet ūdens un sautēt, kamēr puse šķidruma ir iztvaikojusi.
4
Pīrāgu pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi