Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salāti ar ceptu olu un kartupeļu mērci

Sastāvdaļas
  • 4 olas
  • 1 vārīts kartupelis (neliels)
  • 100g bekons
  • 300g salātlapas
  • 2 ēd.k. garšaugu etiķis
  • 1 sīpols
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Vai esiet gatavojuši kartupeļu mērci? Šajos salātos tā piešķir īpašo toni. Katrā ziņā, šos salātus novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bekonu sagriezt plānās stremelītēs. Sīpolus sagriezt smalkos kubiņos. Pannā apcept bekonu un sīpolus, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.
2
Kartupeli saspaidīt ar dakšu pēc iespējas smalkāk.
Nelielā bļodā ar putojamo slotiņu uzputot eļļu ar etiķi. Pamazām pievienojot saspaidītu kartupeli turpināt putot līdz veidojas bieza mērce. Varētu gadīties, ka nevajadzēs pievienot visu kartupeli. Mērcei pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
3
Salātlapas noskalot, apžāvēt un sakārtot 4 šķīvjos. Pārliet ar kartupeļu mērci un pa virsu uzlikt bekonu ar sīpoliem.
Tajos pašos taukos, kas palika no bekona, uzcept četras olas un pievienot salātiem šķīvjos.
4
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm