Biezpiena-banānu plācenīši ar riekstiem
Sastāvdaļas
- 180g biezpiens
- 2 banāni
- 1 ola
- 3 ēd.k. cukurs
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- 3 ēd.k. milti + plācenišu veidošanai
- sauja Indijas riekstu
- medus
- eļļa
Latīniski banānu dēvē par «musa sapientum», tas nozīmē “gudra cilvēka auglis”. Tad arī gatavosim tos gudri un garšīgi!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Riekstus sasmalcina. Banānus notīra, sagriež mazākos gabalos un ar dakšu saspaida, lai veidojas putriņa. Pievieno olu, biezpienu un samaisa. Pievieno 3 ēd.k. miltus (bez kaudzes), riekstus, vaniļas cukuru, parasto cukuru, vēlreiz kārtīgi samaisa.
2
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem. Ar ēdamkaroti (pa 1 ēd.k.) liek biezpiena masu uz darba virsmas un apviļājot miltos veido bumbu. Tad ar plauksu pieplacinot veido plācenīšus.
3
Pannā uzkarsē eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm, līdz veidojas kraukšķīga brūna garoziņa.
4
Pasniedz ar medu, banāniem un riekstiem.