Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smilšu mīklas cepumi ar aveņu pildījumu

Sastāvdaļas
  • 210g milti
  • 180g cukurs
  • 70g sviests
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 ola
  • 100g baltā šokolāde
  • 2 ēd.k. saldais krējums
  • 3 ēd.k. aveņu sīrups
  • vaniļas ekstrakts
Konditorejas izstrādājumu izcelsmes valsts ir miglā tīta. Neviens vēsturnieks nespēj nekļūdīgi norādīt, kurā pasaules malā un kam ienāca prātā sevi iepriecināt ar kādu saldu un paša radītu cepumiņu. Ja vēlaties iepriecināt savus draugus un radus, pagatavojiet šos cepumus. Un mēs droši zinām - tos spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis!

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sviestu uzputo ar cukuru 2-3 min. līdz masa kļūst balta. Pievieno olu, vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri, 1 ēd.k. sīrupa un pakāpeniski pievienojot miltus iejauc mīklu. No mīklas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
2
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un sakāŗto bumbiņas, bet ne pārāk tuvu vienu otrai. Cep cepeškrāsnī 4-5 min. Izņem cepešpannu un ar karoti bumbiņas saplacina. Cep vēl 4-5 min. Cepumus izņem un uz restēm atdzesē.
Uzmanību! Ja cepumus cepeškrāsnī pārturēt, tad pēc atdzišanas tie kļūs cieti.
3
Šokolādi ūdens peldē izkausē. Pievieno saldo krējumu un atlikušo aveņu sīrupu. Masu ieliek ledusskapī uz 20-30 min.
4
Uz atdzisušā cepuma liek šokolādes masu un piespiež ar otru cepumu. Pasniedz ar tēju.

Pievienot komentāru

Konditoreja