Pildītie tomāti ar biezpienu
Sastāvdaļas
- 4 tomāti
- 100g biezpiens
- 1 tējk. ķimenes
- dilles
- zaļie loki
- 2 ēd.k. krējums
- zaļumi dekorēšanai
Vienkārša, viegli pagatavojama recepte. Īpašu pikantumu piešķir ķimenes. Mūsuprāt, ļoti latvisks ēdiens.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Biezpiens jāizberž caur sietu. Pievieno smalki sakapātus lokus, dilles, ķimenes, krējumu, sāli pēc garšas un to visu labi sajauc.
2
Tomātiem jānogriež augšējā daļa kā cepurīte. Ar karoti izgreb sēklas un šķidro daļu. Un katru tomātu piepilda ar biezpiena masu. Pēc tam jāuzliek cepurītes. Dekorē ar zaļumiem.
3
Pasniedz ar ceptam maizītēm, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.