Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestā cepts asaris ar brūkleņu relišu

Sastāvdaļas
  • 4 asari
  • kukurūzas milti
  • 3 ēd.k. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • Relišam:
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg svaigas brūklenes
  • 400g brūnais cukurs
  • 2 sakapātas čili pākstis
  • 1 ķiploka galviņa
  • 50ml sarkanvīna etiķis
  • 100ml upeņu sīrups
  • 50ml Balzamiko etiķis
  • 100ml ūdens
Laikam nav tāda makšķernieka, kurš nebūtu kaut reizi noķēris asari. Un laikam maz tādu saimnieču kuras kaut reizi nebūtu gatavojušas šos strīpaiņus. Šī recepte ir ar tādu zināmi rudenīgu noskaņu. Brūklenes šim zivju ēdienam piešķir īpaši interesantu garšu niansi.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Ķiplokus notīra un smalki sakapā. Katliņa ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno brūklenes, cukuru un cep vēl 2 min. Pievieno pārējās sastāvdaļas un uz lēnas uguns tvaicē 45-60 min, līdz veidojas pabieza masa.
2
Asarus notīra, nogriež galvu, apviļā kukurūzas miltos, pārkaisa ar sāli un pipariem un cep pannā sviestā apm. 5-7 min no katras puses.
3
Kukurūzas milti dod patīkamu zeltainu krāsu un kraukšķīgu garoziņu.
4
Relišam sastāvdaļu daudzums ir pietiekams, lai paglabātu to ziemai. Vēl siltu relišu salikt tīrās un sausās burkās ar aizskrūvējamu vāku. Glabāt vēsā vietā.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni