Vistas aknu pastēte ar šokolādi
Sastāvdaļas
- 700 g vistu aknas
- 2 vidēji sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- 200 g sviests
- 2 timiāna zariņi
- 200 ml Madeiras vīns
- 1 gl. piens
- daži rozmarīna zariņi
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa
Šo pastēti ir salīdzinoši vienkārši pagatavot, bet svinīgā skata pēc tomēr gribās teikt,ka tā vairāk piemērota svinībām. Bet kāpēc gan svinības nevarētu rīkot arī ikdienā?!
Pagatavošana
1
Vistas aknas iemērkt pienā uz 30 min un tad
nosusināt ar papīra dvielīti (piens vairs nebūs nepieciešams).
2
Sīpolus un ķiplokus sasmalcināt un apcept katlā
ar biezu dibenu līdz gatavībai.
Lielā pannā apcept 3 ēd.k
eļļas aknas ar timiāna zariņiem apm.
1-2 min
no katras puses. Pievienot sāli un pieliet vīnu, uzvārīt, noņemt no uguns un atdzesēt.
3
Aknas ar mērci sasmalcināt blenderī.
Neizslēdzot blenderi, pievienot sīpolus ar
ķiplokiem un istabas temperatūras sviestu.
Pievienot sāli un piparus pēc garšas.
Kam nav blenders, tas var izmalt caur gaļas
maļamo mašīnu. Konsistencei jābūt kā biezam
krējumam.
Ja masa tomēr ir pašķidra vai pabieza, var izkausēt un pieliet vēl sviestu. Pastēti pārliet sagatavotā
traukā un ielikt vēsā vietā, lai sastingst.
Ar pāris stundām ir pietiekami.
4
Sagatavot šokolādi.
Priekš tam 50g 85% šokolādes uzkausēt ūdens
peldē un sajaukt ar 50 ml saldā krējuma.
Pārliet visu pāri pastētei un atstāt uz 2
stundām, lai sastingst, bet vislabāk uz visu
nakti.
5
Gatavot pastēti ļoti ērti nelielās formiņās ar noņemamām malām
Ja tādu nav, tad var jebkurā citā traukā,
bet jāizklāj ar plēvi, lai būtu vieglāk izņemt
ārā.