Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu aknu rullīši

Sastāvdaļas
  • 600g vistu aknas
  • 1 kg cauraugušās gaļas
  • 2-3 marinēti gurķi
  • 2 sīpoli
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Lieliska uzkoda, to var pasniegt gan kā karstu, gan kā aukstu. Produktu daudzums šai receptei ir visai aptuvens, jo viss ir atkarīgs no tā cik lieli gurķi, cik plāni sanāks sagriezt gaļu, cik lielus vai mazus rullīšus vēlas.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Marinētus gurķus sagriež strēmelītēs. Sīpolus sagriež 8-10 daļās. Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un katru šķēli pārkaisa ar sāli un pipariem.
2
Katrai gaļas šķēlītei liek pa virsu pa vienai vistu aknai (aknas pirms tam attīra no plēvēm), pa 1-2 gurķu strēmelītēm un pa 1-2 sīpolu gabaliņiem un visu smuki satin rullītī. Sastiprina ar zobu bakstāmiem, lai neizjūk.
3
Rullīšus cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 25-30 min. Ja nepieciešams, tad cepšanas laikā tos var apgriezt uz otriem sāniem.

Pievienot komentāru

Uzkodas