Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ziemas zupa ar kāpostiem un pupiņām 1

Sastāvdaļas
  • 1/2 kāpostgalva
  • 300g baltas pupiņas
  • 250g cietžāvēta vai vītināta desa
  • 700ml vistas vai dārzeņu buljons
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 1 ēd.k. eļļa
  • 3 kadiķogas
  • 3 smaržīgo piparu graudiņi
  • 2 lauru lapas
  • sāls
Pienācis laiks beidzot ieklausīties mammas un vecmāmiņas vārdos, ka zupas ir ļoti veselīgas. Šī garšīgā zupa sasildīs vēsos rudens un ziemas vakaros un piesies dūšu arī pēc svētku bagātajām maltītēm. Svaigus kāpostus te droši var aizvietot ar skābētiem un sauso pupiņu vietā izmantot jau vārītas vai konservētas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pupiņas iemērc uz nakti.
2
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Kāpostu sagriež strēmelītēs.
3
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sīpolus un burkānus. Pievieno kāpostus, kartupeļus, pupiņas, lauru lapas, piparus un kadiķogas, pārlej ar buljonu, pievieno vēl apm. 1l ūdens un vāra līdz pupiņas un dārzeņi ir mīksti. Desu sagriež šķēlītēs un pievieno zupai pašās beigās. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
4
Zupu pasniedz karstu.

Pievienot komentāru

Ziemassvētku receptes