Ārsti, dietologi un uztura speciālisti apgalvo, ka ikviena cilvēka ikdienas uzturā noteikti jābūt putrai, jo īpaši - auzu pārslu putrai. Izrādās, ka šis ēdiens labvēlīgi ietekmē gan pieaugušo, gan bērnu veselību.
Auzu pārslu putra ar Amaretto un bumbieriem
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 250ml piens
- 1/2 gl auzu pārslas
- 1 bumbieris
- 50ml Amaretto liķieris
- 3 ēd.k. cukurs
- 1 kanēļa standziņa
- sāls
Pagatavošana
- Katlā ieliet pienu, pievienot šķipsniņu cukura un sāls, kanēli un uzvārīt. Pievienot auzu pārslas un vārīt ik pa brīdim apmaisot, kamēr putra sabiezē. Noņemt no uguns.
Bumbierus sagriezt šķēlītēs. Sausā pannā iebērt cukuru un karsēt, kamēr cukurs izkūst.Pievienot Amaretto un bumbierus un visu laiku maisot bumbierus karamelizēt, apm. 4-5 min. - Putru saliek šķīvjos un pa virsu sakārto karamezlizētus bumbierus.
- Porcijas : 2
- Receptes kategorija : Idejas brokastīm, Pupas & graudi
- Sastāvdaļas : auzu pārslas, putra
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.